Το κράνος είναι κάτι στο οποίο λίγη σημασία δίνουμε, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Από την επιλογή μέχρι τη χρήση και τη συντήρηση, πολλοί είναι οι αναβάτες που είτε είναι ελλιπώς ενημερωμένοι είτε αμελούν όλα όσα πρέπει να κάνουν.

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή, χρήση και συντήρηση ενός κράνους, όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας, αλλά και σε αυτόν της άνεσης.

Καλό είναι, λοιπόν, να έχετε στο νου σας τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να έχετε το κατάλληλο για εσάς κράνος, το οποίο θα αποδίδει τα καλύτερα για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

1. Προσέξτε στην αγορά του κράνους.

Στοιχεία όπως το σωστό μέγεθος, η καλή και εφαρμοστή επένδυση και η ζελατίνα που κλείνει σωστά, δίνουν υποσχέσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο θόρυβο και ξεκούραστη οδήγηση.

2. Πλένετε το σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σαπουνίστε το ελαφρά και με μαλακό σφουγγάρι, χρησιμοποιώντας τριμμένο σαπούνι δίχως χημικά πρόσθετα (π.χ. αυτό για το πλύσιμο των μωρών).

3. Για να στεγνώσει, αφήστε να στραγγίξουν τα νερά, μακριά από καλοριφέρ και air condition (περίπου 5 ώρες). Μπορείτε βέβαια να το βάλετε στη βεράντα, χωρίς όμως να εκτίθεται απευθείας στις ακτίνες του ήλιου.

4. Αν αφαιρείται ολόκληρη η εσωτερική επένδυση, το πλύσιμο είναι σίγουρα ευκολότερο, ωστόσο, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

5. Αντικαταστήστε το άμεσα μετά από πτώση.

Όλα τα κράνη είναι σχεδιασμένα να απορροφήσουν μόνο μία πτώση και ακόμη κι αν δε φαίνεται το κράνος σας να έχει πάθει ζημιά, είναι πλέον άχρηστο.

6. Αντικαταστήστε το μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (για το ποιο είναι αυτό ακριβώς,συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή), καθώς και τα κράνη διαθέτουν ημερομηνία λήξης.

Πηγή: Moto Triti

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ SERVICE

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter Club της SCOOTERLAND, για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις προσφορές και τις εκπτώσειςπου ισχύουν για τα μέλη μας. 

Δείτε Περισσότερα

TEST RIDE

Ζητήστε σήμερα να κάνετε ένα TEST RIDE στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει

Δείτε Περισσότερα

FIND US

Ακολουθήστε μας στο Facebook & Instagram για να ενημερώνεστε για τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τα νέα μας!